torsdag 21 mars 2013

Tantens renässans #Blogg100 dag 13 e.k.

En dag kommer man in i tantåldern om man lever och har hälsan. Att bli tant på allvar (aka över 50-år) har otroligt många fördelar. Man slipper ha mens, man har skaffat sig erfarenheter och skinn på näsan, för att nämna några.

Tanter behöver inte bekymra sig om att ställa sig in hos karlar, och de behöver inte heller konkurrera med andra tanter om karlarnas gunst. De vet att de är en utmärkt sort precis som de är, och att deras värde och styrka inte ligger i det yttre.

Tanter uppskattar andra tanter och kvinnor överlag, som kloka och trevliga kamrater. Tanter skäms inte för att sticka, virka och pynta efter eget behag. Tanter ställer älsklingspryttlarna på prydnadshyllor om de känner för det, och struntar i det stilrena. Tanter väljer helst foträta skor, rejäla ytterkläder och mjuka material (och aldrig att en tant skulle ta på sig trosor som skaver i rumpan).

Tanter har ett levande intresse för de yngre och försöker på sitt sätt hjälpa den yngre generationen. Tanter uppskattar kultur, och läser och går på film, teater, konserter, och opera mer än gärna. Tanter sätter gärna fingrarna i jorden och driver upp de raraste plantor.

Men, framförallt så är alla tanter tant på sitt eget sätt, och roar sig med det de själva känner för, och det må då vara bridge, pelargoner eller fjällvandring.

Mångfalden är våran styrka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar