lördag 30 april 2011

Kungen folkpensioneras

Idag fyller kungen 65 och inträder i folkpensionärernas glada sällskap. Kanske vore det dags att därmed låta kungen gå i pension och njuta av sötebrödsdagarna när han öppnat det orange kuvertet?

Kanske kunde man också låta drottningen skiljas i lugn och ro, och slippa ifrån allt hyckleri. Hon är ju en vettig kvinna som det verkar.

Det kanske helt enkelt vore en vänlig gest från svenska folket om vi donerade kungen och drottningen var sitt litet undantag i någon K-märkt historisk byggnad, där de kan leva lyckliga i alla sina dagar utan några krav på att delta i allsköns ståhej.

Och Viktoria då? Tja, hon kan väl, i den mån hon vill, fortsätta att representera Sverige. Kanske kunde man tänka sig att hon kunde få appanage i form av sponsring från Sveriges exportindustrier? Säkerligen kan mode, och inredningsindustrin också tänka sig att förse henne med allsköns produkter, mot att hon visar upp dem ... tänk

"Vickans mode, och inredningsblogg!"

Jag tror helt enkelt att hon kan klara sig utmärkt utan att leva på bidrag.

Måste vi då ha en president? Nej, jag förstår egentligen inte varför det skulle behövas? Vi har ju en talman, som väljs, och politiker, som väljs, kan det inte räcka så? OM riksdagen så gärna vill ha kunglig fägring vid öppnandet, så får de väl, liksom andra skjuta till en slant till vederbörandes överlevnad.

Grattis kungen! Och hoppas att mitt anspråkslösa förslag går igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar