onsdag 12 maj 2010

Valforskare undrar om Grekland räddar Alliansen?

De dagsfärska opinionsundersökningarna ger ett ökat stöd för alliansen. Anledningen skulle kunna vara Greklandskrisen, enligt exempelvis valforskaren Henrik Oscarsson. Den enda tidpunkt under mandatperioden när Alliansen haft högre opinionssiffror än de röd-gröna, var just när finanskrisen var som värst. Och det kan ju därför hända att vi ser en upprepning nu.

Varför man skulle ha förtroende för Alliansen i kristider är mig en gåta? Man säger att man har ordning i statens finanser och ger skattesänkningar på lån som mest går till de personer som tjänar mest, medan personer som på grund av krisen blivit arbetslösa eller på grund av den inhumana sjukförsäkringspolitiken har blivit utförsäkrade, får SÄNKTA bidrag.

För att inte tala om pensionärerna! En liten tant som intervjuades i TV häromkvällen hade fått sänkt pension sen i januari med mer än 300 kronor per månad. För henne var det 1/4 av matkostnaderna (otroligt nog). Snart får vi nog höra talas om pensionärer som äter kattmat igen.

Detta är INTE ansvarsfull finanspolitik enligt min mening. Men, när tidningarna slaskar på med skandalrubriker om Grekland så framstår Anders Borg av någon anledning som trovärdig.

Anders Borg som alltid är lika tvärsäker på den rätta medicinen, har ändrat sig från att 23 April  ha ansett att vi stött Grekland nog, till att lika tvärsäkert öppna för det nu 11 Maj. Vi är ENDA LANDET utanför Euro-samarbetet som är beredda att låna ut pengar till länderna i kris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar