söndag 22 januari 2012

Om sossarna och Sverige

Ja, jag tycker det var tråkigt att Juholt tvingades avgå.

Ja, jag tycker synd om alla sossar som tvingas utstå detta spektakel i månader.

I synnerhet tycker jag synd om Sverige som under månader inte haft en stark och fungerande opposition.


Jag tycker att det finns tre skäl, 1) Dels det massmediala drevet som blåst upp minimala tillkortakommanden till absurda proportioner. 2) När det inte räckte med indignationsreportage om eventuella personliga misstag, kom fokus på hans mindre genomarbetade politiska uttalanden och utspel. 3) Sen förundras man ju över den socialdemokratiska partiapparaten där man månar så om sina egna fördelar att man gärna sticker kniven i sin ledare offentligt alternativt läcker som ett såll även från interna möten och mail

Det som har hänt är alltså ytterst tråkigt för sossarna.

Jag kommer inte att förvånas om det som har hänt kommer att innebära en inte obetydlig flykt av medlemmar och väljare, främst till V och MP. Ska man glädjas över det? Ja, kanske som Miljöpartist eller Vänsterpartist, men frågan är om sossarnas sammanbrott kommer att innebära att vi får stå ut med Alliansen inte bara denna mandatperiod utan också nästa? Vem kan och vill leda ett parti som sossarna där man inför öppen ridå sätter kniven i varandra? Hur ska ett sådant parti bli ett trovärdigt regeringsalternativ?

En sak är säker, och det är att Alliansens politik, som redan är en katastrof för många människor i Sverige individuellt som redan förlorat sin trygghet, också en nationell katastrof i och med det att våra nationella, landstings och kommunala tillgångar realiseras ut till riskkapitalbolag med säte på kanalöar och andra skatteparadis.

När vi sitter plockade inpå bara skinnet och bestulna på de rikedomar våra förfäder byggt upp med sina skattemedel, återstår inte annat än att bli ett nytt låglöneproletariat för de nya ekonomiska stormakterna, Indien och Kina. Den dagen finns INTE Alliansen längre i ledningen för Sverige kan jag garantera.

Tyvärr måste man i detta läge även planera för sitt och barn och barnbarns ekonomiska överlevnad, då oilpeak redan är över oss och vi inte har förmåga att göra något åt globala miljöhot.

Man är tyvärr hågad att åberopa högre makter för den katastrof för Sverige som sossarnas sammanbrott riskerar att innebära!

Gud bevare Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar