lördag 8 oktober 2011

Sossar i snålblåst, ekonomiskt sinnade kristdemokrater och en rodnande utrikesminister

Det finns dagar ... då man är tacksam att man inte är sosse. Ungefär nu har ju sossarnas nya ledare haft cirka ett halvår på sig att bevisa något om vad de vill ... och resultatet beskrivs skarpast av Lena Andersson som ... vara släpankare. Och med det menas ungefär ... vara Allians light.

Inte nog med denna brist på mod och visioner när det gäller politiken, utan till råga på allt har sossarna fått en ledare på halsen som inte har ordning på regler när det gäller bidrag. Juholt lär ha 144 000 kr i månaden och ÄNDÅ har han tagit bidrag för dubbelt boende, inte bara för sin egen hyra utan också för sambons ... Har inte Juholts sambo MÄRKT att hon inte betalat hyra senaste åren? Det kan ju inte ha gått spårlöst förbi? Har inte paret tyckt att det var lite konstigt?

(Faktum är att om man tjänar 144 000 i månaden tycker jag faktiskt att man kan betala de 3-4000 kronorna som Juholt haft i extra hyra ... själv!)

Det kan ju hända att det ligger något i vad en av Aftonbladets kolumnister antyder ... det kanske finns en viss risk att personer som "kämpat sig upp från enkla förhållanden" tycker att de är värda en ekonomisk belöning. Att de på något sätt har rätt att ta för sig lite extra.

De kanske sneglar på högra ringhörnans förutsättningar, och jag vågar nog lova en slant på att bland Alliansens politiker finns mer av miljonärer exempelvis. Om vi tar den eventuelle nye partiledaren för KD och därmed "verklighetens folk" så lär Mats Odells företag ha tjänat 72 miljoner här om året, själv tjänade han 8 typ.

Lustigt nog har KD inne en förvirrad debattartikel i dagens DN där de hävdar att det är brist på kristna värderingar som skapat EUs skuldkris ... Jag som trodde att det handlade om giriga banker? Om vi nu skulle tillägna oss någon form av religiösa värderingar som skulle förebygga en skuldkris vore det väl MUSLIMSKA värderingar, som förbjuder att man tar ränta?

Och vi ska nu inte tala om den moderate utrikesministern Carl Bildt (som enligt AB 2006 blivit rik på vapen och porr ...) som var gäst i gårdagens Skavlan, och som rodnande kämpade hårt med att glida undan sin inblandning i Lundins Oljeaffärer (inblandade i folkfördrivning i Sudan) och det faktum att de svenska journalister som sitter fast i Etiopien var där för att granska ... Lundin ... på grund av detta är vi flera som undrar hur nitiska svenska UDs ansträngningar att få ut vederbörande från Etiopien verkligen är?

(Pinsamt var Bildts gubbiga flörtande med Noomi Rapace och försök att flörta med norska folket apropå Lundins oljefynd i Norge (som täcker världsbehovet 10-21 dagar). Jag förundrades också över vilken publik som sökt sig till Skavlaninspelningen när de gav Bildt stående ovationer ... när han klev in?)

PS. Peter Andersson verkar tycka att det finns lite mer av idéer i Sossarnas budget än i Alliansens, men både jag och Lena Andersson tycks ha hoppats och väntat oss mer. Om man beaktar alla Alliansens misslyckanden borde det ju vara öppet mål och sossarna ha frispark. ... Och ni gör en tåfjutt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar