onsdag 31 augusti 2011

Att knuffa regeringen, berget Ararat och ett grönt Lööf?

Lite kommentarer till ditt och datt.

1) Det är bra att regeringen satsar på järnvägen. Nu börjar vi kanske nå den punkt där oppositionen kan få igenom vettiga saker genom att knuffa den motvilliga regeringen dit hän. (Det är klart att det kommer att bli för lite / fel prioriterat etc, men dock, ett litet steg i rätt riktning! Kämpa på med knuffandet!)

2) En av mina facebookvänner tyckte det var felprioriterat av Holländarna att satsa pengar på att bygga berg (ja berg) i Holland. Om jag var Holländare och noterade den brist på klimatsatsningar som görs, skulle jag nog tycka att det var en bra investering. Holländarna får därmed sitt eget berget Ararat. Man kan ju också tänka sig att de gör som de översvämmade ökungarikena i Söderhavet och köper land dit de kan emigrera när havet stiger ...

3) Lööf verkar bli centerledare. Omställningen till betongparti är därmed fullbordad när de får en fullfjädrad stureplanistisk, Ayn Randsk, kärnkraftskramare till ledarinna. Ut med folkdräkterna och miljöfrågorna. Frågan är om de sista gröna centerpartisterna äntligen får nog eller om de kommer att krama denna utveckling, så som de trots allt kramat Maud Olofsson?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar