torsdag 2 juni 2011

Åter till Mora Stenar

Nu verkar det som att svenska folket börjar tröttna en del på kungen. Pratet kring kungahuset handlar om kaffeflickor och ölmadamer och foton på porrklubbar ...

Och de som försatt Sveriges kung i detta läge är hans polare och bundisar snarare än någon vänsterinspirerad revolution. Jag skulle gissa att "kungavännerna" allihop hör hemma i den högraste högern där härstamning är viktigare än kunskap och talang (de redovisade inkomster för kungens vänner i någon tidning, och flera av dem tjänade i nivå med personer i låglöneyrken. Hur de har råd med bostäder i fashionabla kvarter förtäljer inte historien). Om inte annat så bevisar krishanteringen att där råder det brister å huvudenas vägnar.

Det är kanske dags att återgå till våran äldsta landslag: Äldre Västgötalagen och följa dess text ..

Sveær egho konong at taka ok sva vrækæ

Som undersåte måste man nog tycka att kungen förverkat sitt valspråk "Med Sverige i tiden" om han genom att hänga med kaffeflickor och allehanda lättingar visat att han inte förstår att vi har jämställdhet som en viktig princip i Sverige. Och OM det inte längre är så att kungen är i tiden är det nog läge för honom att gå i pension, och överlåta ansvaret för monarkin åt dottern.

Och mycket ironiskt är att det är "ståndssamhällets" reliker och högraste högerns dinosaurier som tycks vara på god väg att vräka vår monarki över ända.

Men, med kungens agerande och krishantering är det nog dags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar