fredag 6 maj 2011

Efter Bin Laden ... dra sig tillbaka eller ... varför inte lite mer krig?

Vad händer efter det att ledaren för terrornätverket al'Quaida tycks ha dödats?

Är den mänskliga blodtörsten stillad? Är det dags att dra tillbaka trupper och ägna sig åt den tusenåra fredens rike?

Icke då! Obamas rådgivare målar raskt upp möjligheterna att al'Quaida hämnas på ett eller annat sätt. Kriget mot terrorn är enligt dem på intet sätt över, utan nu är terrorn bara desto försåtligare, för det finns ju ingen stor ledare att rikta hatet mot och misstänka för allsköns påfund. (Och skam vore det ju om krigen mot terrorn tog slut, hur skulle då gå med löneutvecklingen? Hur skulle Halliburton, och Blackwater aka Xee då tjäna storkovan?)

I Sverige trummas det på krigstrummorna. Man har börjat antyda att det är osvenskt, eller okristet, att inte stödja våra trupper i Afghanistan (dvs vilja att de ska tas hem), att kritisera att Sverige deltar som part i ett inbördeskrig i Libyen, gör att man kan attackeras av Sveriges Radios programledare i nyhetsprogrammen på Prime-time (som hände för Urban Ahlin i Aktuellt igår), och en av Sveriges större dagstidningar funderar över varför vi inte anfaller Syrien, som ju också enligt tidningen representerar höjden av mänsklig ondska?

Den 200 åriga freden som vi upplevt är slut tyvärr, och jag förstår plötsligt hur det kan bli krig så lätt.

Fienden är demonisk, och vi Svenskar slåss för det sanna och det goda (aka hämningslös kapitalistisk skövling av råvaror).

Och tyvärr finns det många stater som säkerligen känns frestande att anfalla ... speciellt stater med olja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar