lördag 9 april 2011

Militärpojkarnas lekstuga

Jag beklagar att MP stödde att vi skickade JAS till Libyen, vilket jag endast ser som en möjlighet för försvaret att åka ut och ha lite roligt, och kanske sälja flygplan, tyvärr med människoliv som trolig kostnad.

Nu har Tolgfors köpt nästa "boy toy", amerikanska helikoptrar. ... Var hade han tänkt att vi ska göra insatser och leka med dem?


5 kommentarer:

 1. Eva, du har aldrig undrat över varför vi har haft helikoptrar i detta land i över 60 år? Du kanske förstår att man måste köpa nytt då och då precis som allt annat i samhället. Hur många känner du som kör med 60 år gamla bilar?

  Sedan angående Libyen, tror du det går åt mindre människoliv i Libyen om vi inte gör något?

  SvaraRadera
 2. Jag föreslår att du läser Kerstin på Motvallsbloggen om Libyen. http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

  SvaraRadera
 3. Hej Eva,

  jag har läst Motvallsbloggen och den var ju mest kritiskt mot att det inte alltid är rationella beslut när miltära aktioner inleds.

  Det enda som Kerstin tycker verka negativt är att värdssamfundets ingripande jämnat ut oddsen för rebellerna vilket riskerar förlänga krigstillståndet i Libyen med tillhöradne umbäranden som följd. Med andra ord tycker hon att rebellerna aldrig borde rest sina krav på frihet gemtemot sin förtryckare. En i mina ögon magstark uppfattning och hon bör nog inte torgföra den i Benghazi i alla fall.

  Så anser du också att vi inte ska stödja rebellerna i Libyen? Tycker du världssamfundet gjort fel i denna fråga? Varför, varför inte?

  //Sten

  SvaraRadera
 4. Skrev ett nytt inlägg med lite av mina onda aningar om Libyen.

  SvaraRadera
 5. Se http://begrundatoplitat.blogspot.com/2011/04/varfor-inte-libyen.html

  SvaraRadera