torsdag 10 mars 2011

Sverigedemokratisk logik

Häromdan var Jimmy Åkesson gäst hos Sverker i "rakt på". Som vanligt blir Sverkers intervjuer lite annorlunda och man får lite annorlunda insikter.

Åkensson jobbar hårt på att bli polerad och som jag förstod det hävdar han att om invandrare blir svenskar är dom ok. Gott så.

Sverker frågade Åkesson om det ändå inte medförde något gott att vi hade massor med invandrare i Sverige. Vården, taxi och många andra verksamheter skulle inte fungera utan dem? Jimmy Åkesson vägrade att svara ja.

Då kommer vi till frågan om logik. En bra invandrare är en svensk invandrare. Eller, man kanske skulle kunna säga att när invandraren blir bra är han svensk?

Eller möjligen att när invandraren är svensk blir han bra?

Invandrar"problemet" som Sverigedemokraterna är så intresserade av handlar alltså om invandrare som inte är svenskar och därmed per definition bra.

En lätt fyrkantig världsbild tornar upp sig. Svensk = Bra ... Invandrare = Inte Bra ... om nu en Invandrare skulle råka vara Bra så är han därmed Svensk. (Om en Svensk inte är bra, kan man ju i det längsta försöka hitta någon form av "invandrarbakgrund" hos vederbörande)

Detta mystiska sätt att resonera som Sverigedemokrater har gör att det är just ingen mening att "ta debatten", eftersom det just inte finns någon debatt att ta. Däri har Ali Estbati rätt.

Sverigedemokraterna tjatar ju ibland om allt våld som skulle pågå någonstans i samhället. Detta till trots att statistiken visar på minskad brottslighet inklusive våldsbrottslighet.

Då hugger Sverigedemokraterna i med någon form av "mörkertal" och att någon av någon anledning skulle förtiga "hur det verkligen är".

"Mörkertal" är verkligen ett bisarrt begrepp... det pekar på att det skulle finnas något som är väldigt ruskigt i någon parallell verklighet som det inte går att undersöka och få grepp om...

Återigen ett skäl att "inte ta debatten".

Slutligen kan man ju peka ut några av de värsta brottslingarna under årens lopp ...

Lasermannen ... Malmöskytten ... Örebrovåldtäktsmannen ...

Trots deras Svenskklingande namn får man väl i enlighet med god Sverigedemokratisk logik anta att de inte är svenskar eftersom de abosolut inte är bra ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar