fredag 15 oktober 2010

Jag tittar i kristallkulan ... en lång kall vinter


Vintern spås bli kall här i norra Europa eftersom farten på Golfströmmen sjunkit till hälften enligt denna länk. Detta gör att arktisk kyla kan lättare tränga söderut ner över Europa.

Förra vintern utmärkte sig av totalt tågkaos under långa tider. Avregleringen av järnvägen har lett till att alla skyller på alla (trafikverket, SJ, tåg och vagnar och regeringen) och trafikanterna får trampa runt i kylan och vänta på tåg som inte kommer.

I detta läge tar regeringen ansvar för järnvägskaoset genom att minska järnvägsinvesteringarna med 70% i årets budget.

I Moskva laddar man för den kalla vinter som väntas med att genomföra åtgärder för de hemlösa så att de inte ska frysa ihjäl. Dödsfallen från förfrysning sjönk från 1130 vintern 2001 till 359 vintern 2008 men det var också en ovanligt varm vinter. Förra vintern så ökade mängden amputationer av förfrusna kroppsdelar (och förmodligen antalet dödsfall av förfrysning också).

Det mest effektiva Stockholms politiker tycks ha hittat på är att skänka bort sina gamla sovsäckar ... Stockholms hemlösa fick svarta tår, lunginflammation, förfrysta kinder och armar förra vintern ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar