tisdag 14 september 2010

Mediadebatt


Nu verkar det verifierat från skilda håll att det sannerligen har pågått en form av mediadrev även på nyhetsplats mot de röd-gröna.

Plötsligt säger anonyma journalister i Aftonbladet - "den Allierade journalisten" det som för mig som lekman verkat uppenbart.

Plötsligt säger en medieprofessor, Jesper Strömbäck i radioprogrammet "Medierna" sammalunda. Razz tycker till på samma sätt. Jinge kommenterar. Lars Lindh i DN (tror jag han heter) kommenterar i en liten spalt och håller med. Peter Andersson kräver (mycket klokt) en ny maktutredning, och jag stödjer till fullo detta. Statsvetarprofessorn Ulf Bjereld kritiserar valrörelsen. Professor Lena Sommestad kommenterar valrörelsen i pressen.

Pinsamt för journalisterna och pressen!

Angeläget för alla oss andra att hitta nya former att nå ut med riktig information om vad alternativen i politiken är. Det finns en stor risk att medierna och högerns tankesmedjor och spinndoktorer har lyckats detta val.

Det finns en allvarlig risk att den angelägna omställningen och klimatanpassningen av samhället försenas och försvåras på grund av pressens usla arbete med sitt uppdrag. Det är tyvärr så att de gamla, sjuka och arbetslösa får fortsätta att behandlas illa ytterligare fyra år då det är fullt möjligt att Alliansen sitter kvar vid makten.

(Ett exempel på den devota inställningen till Alliansen även i andra delar än "ledarsidorna" är hur en utställning av foton på Fredrik Reinfeldt presenteras i kulturdelen i DN. Eller på hur Rödgröna partier framställs i en fånig dager på nyhetsplats.)

(Tack Homo Politicus för bilden)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar