fredag 13 augusti 2010

Monopol

I dagens DN var det en krönikör om hur det var att spela Monopol. Om känslan att bli utblottad på allt man har av de andra i spelet och om hur de segerrusigt njuter av att ruinera förloraren.

Det obehagliga är att det är så det känns inför Allianspolitiken. Segrarna, de med goda inkomster njuter av att få mer i plånboken väl medvetna om att fler än någonsin går på socialbidrag, har fått sänkt sjukpenning, är arbetslösa eller betalar hög skatt på sin pension.

Men det rör ju inte dem själva bevars. Själva skulle de ALDRIG gå och bli sjuka, fattiga, arbetslösa, eller gamla. Och att ge dessa grupper en dräglig levnadsnivå är ju BIDRAGSLINJE!!!

(Fast även de sjuka, fattiga, arbetslösa och gamla betalat in till våra socialförsäkringssystem).

Tillråga på detta har vi en regering som säger sig satsa på JOBB (även om få har synts till) och dessa jobb ska betalas med våra skattepengar.

Men för att detta ska vara smakligt för den borgerliga Alliansen ska skattepengarna skickas till PRIVATA aktörer som gör välfärdstjänster och tar av våra surt betalda skatter och gör vinster.

Sen säljer den borgerliga Alliansen ut våra gemensamt ägda tillgångar till privata aktörer för struntsummor. Det som sker är samma som skedde när sovjetsamhällets tillgångar fördes över till privata korrupta oligarker. Fast vi säljer ut Sverige till reapris till Tyskland främst. Om man vill läsa om detta kan man läsa bloggen Nemokrati.

Sverige under Alliansen har valt att socialisera kostnaderna och privatisera vinsterna. Och dessutom tappar vi den offentliga insynen i de tjänster som utförs.

Grattis Sverige.

Sen har vi ju dessutom de miljöåtgärder som måste göras men inte görs. SJ ger jättevinster men bygger inte nya banor - för banverket (eller heter det trafikverket nu?) är bevars ett ANNAT bolag som vill göra SINA vinster istället för att bygga spår som behövs ...

Och klimatanpassningen måste påskyndas. Jag gillar inte att köra åt helvete med pukor och trumpeter och glada tillrop.

Jag hoppas, att vi blir tillräckligt många som röstar bort Alliansen, för Sverige behöver vända skutan nu, både för människornas skull OCH för miljöns skull.

Det vore ohyggligt sorgligt om människor väljer att rösta bort möjligheterna till ett rimligt liv för sina barn och andra, för att de fått någon hundring mer i plånboken.

(Läs också gärna Lena Sommestad som skriver klokt på sin blogg och bloggen Storstad kommenterar om vinsterna i "privata" skolor. Utredarna skriver om problemet att endast var 10:e arbetslös får ut 80% av sin inkomst i a-kassa. Att bli arbetslös är ett snabbt sätt att fattiggöras.)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar