fredag 20 augusti 2010

Att rösta mot ...

Igår tillbringade jag lunchen med en kollega som jag delat många luncher med och diskuterat mycket kring Björklunds skolpolitik med. (Vi är båda upprörda över denna politik).

Jag sa att jag skulle rösta på Miljöpartiet, och hon sa att hon inte skulle rösta på Miljöpartiet, för att vi inte hade en politik som stämde med en av hennes hjärtefrågor.

Sen berättade hon att hon röstat blankt i de två senaste valen.

Problemet just nu, är att eftersom Alliansen av allt att döma leder med någon procent så är VARJE blankröst, VARJE soffliggare, och VARENDA EN som röstar på småpartier utan chans att nå riksdagen, som Piratpartiet eller Fi, en röst på Alliansen!

Så, om man anser att den nuvarande regeringen har misslyckats med centrala frågor, och att det viktigaste av allt är att bli av med den nuvarande inhumana politiken, så är det viktigt att man röstar MOT. Alltså, att vi förmår alla våra protesterande vänner att gå och rösta på en alternativ regering.

Vill man inte ha FRA och jakt på fildelare, eller en batong-politik i skolorna, eller ovärdiga förhållande för sjuka, ha bättre villkor för kvinnor, eller tycker att Sverige ska ut ur Afghanistan bums ... eller vad det nu vara må ... men man inte känner sig helt hemma i de röd-gröna blocket, så är det ÄNDÅ viktigt att man röstar MOT på det enda möjliga alternativet, det röd-gröna.

Och då räcker det inte med en blankröst, för om folk röstar så får vi fyra år till med mer av samma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar