onsdag 14 juli 2010

De stordåd som uträttas av idoga Lundensare - facebook dialog

L: Gårdagens svenska värmerekordet sattes i Lund, som hade sin högsta temperatur sedan 1753. Beundrar min man, som trots detta glatt sågade ner en halv thujahäck, vår sida, tyvärr inte grannens, medans jag låg i hammocken och orkade just inte mer än att servera honom kylda drycker, "L special", vilket är lika med kallt bubbelvatten spetsat med lite Proviva grapefrukt/litchie.

A: 34 grader!! pftt!

C: Vi imponeras av B!

L: Dessutom hade han långbyxor, långärmad tröja, keps och handskar!

C: The Wonder of It All...! ;)

D: Så nu har ni nästan dubbelt så stor trädgårdsyta då:)

N:  
En riddare kan uträtta stordåd för att vinna en jungfrus beundran...

L: Plötsligt har vi det stort och ljust utanför köksfönster och kökstrappa, när 1,5 meter gammal thujahäck äntligen försvann. Ett minus för att vi nu ser mer av grannens mexitegelvilla. Kvar är kala tjocka stammar och förhandlingarna fortsatte idag med grannarna som nu kan tänka sig en annan lösning. Tänk er en vit mur med doftande rosor, klematis, lavendel...

C: Hur är myllan där en thujahäck vuxit i decennier?

L: Den är nog inget vidare, men är det någon som vet om man kan använda den som fyllnad på botten av en surjordsplantering vi planerar för rhodedendron, amerikanska blåbär och åkerbär. 
Först måste vi diplomatiskt få grannarna att gå med på att ta ner tomtgränshäcken, fast den egentligen är planterad över på vår sida. Först därefter kan vi bända upp rötter och stubbar och byta jord.

E: Bygg en snygg ringmur:)

C: ..med krenelering och skyttegång?

M: Samt givetvis ett torn för jungfrun :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar