fredag 18 juni 2010

RIP - Centern - som vi kände den

Igår röstade alliansen igenom att man ska få bygga nya kärnkraftverk. Maria Wetterstrand höll ett lysande brandtal om varför detta (naturligtvis) är fel och onödigt i vårt glesbefolkade land.


En gång i tiden var Centern ett parti som talade om decentralisering (namnet till trots) och småskalighet. Hela Sverige ska leva och om grön livsstil. Centern var ett parti för miljömedvetenhet, småföretagande och landsbygden.

Nu är detta ett minne blott. Maud Olofsson har gråtit igenom ny kärnkraft i Sverige, och gamla centerpartister och centerledare som Fälldin och Dahléus som minns centern som det var, är förtvivlade, roterar i sina gravar eller går sonika ur centerpartiet.

Nya centern håller till på Stureplan, och publicerar knäppa videos som deras presstalesperson Jonas Pettersson "centerjonas" om hur man ska bli miljonär nu senast ...

... alternativt argumenterar för prostitution som CUF:s förbundsstyrelseledarmot Hanna Wagenius ...

... eller i konsekvens med detta bekämpar arbetsförmedlingen och facket ("fuck facket 4-ever") ... här i en video där man säger att man kan söka "snyggare och sexigare jobb" (prostitution kanske?)Ja, vad ska man tro?

Kanske ska man i alla fall önska alla gamla centerpartister att de blivit dementa, blinda eller döva så att de slipper ta del av vart deras gamla fina parti hamnat. :-(


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar