torsdag 18 februari 2010

Valfläsk och bilhandlarleenden


Valet nalkas nu med stormsteg och Anders Borg argumenterar att nu finns det lite pengar till pyttelite reformer, exempelvis åt pensionärerna och barnfamiljerna.

Samtidigt har Borg ett bilhandlarleende. Det verkar som hans strategi är att snåla in även i bistra tider så att han ska kunna släppa på pungen nu inför valet. Anders Borg är ingen skådespelare. Att det är valtaktik och valfläsk lyser igenom.

Sen säger Anders Borg att man sparat pengar på färre sjukskrivningar och förtidspensioneringar. Just inga av de utförsäkrade har återvänt till jobb och de som flyttades över till arbetsförmedlingen får lägre ersättning enligt preliminär statistik.

I dagens DN läser jag om en tidigare sjukskriven man som lever på besparingar till dess att han ska kunna få sjukpenning igen i början av april, för att jobba är inte lämpligt med hans problem, enligt hans läkare och han själv. En kvinna går på lite arrangemang hos arbetsförmedlingen och väntar på samma sak. 

Ja, det är de utsatta som betalar nu när Anders Borg säger att han har pengar över. Enligt Aftonbladet gör glada moderater "vågen" när de pratar om sjukförsäkringsreformen.

Man undrar om Anders Borg tänker sig en liten skattesänkning för oss rika och friska också för att lura till sig fler röster, för det vet ju alla att det är bättre att vara rik och frisk än fattig och sjuk?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar