torsdag 11 februari 2010

Spöken och jesus och TV4

Kvällen bjöd på rätt märkliga program på TV. Först DEBATT, där en stackars mamma hade blivit uppringd av TV4 som talade om att hennes döda dotter var ett spöke ... enligt ett medium ... i ett hus hon aldrig varit i ... och att den svårt sjuka dottern som dött i en ärftlig sjukdom blivit mördad ...

Men HALLÅ TV4, borde ni inte be den stackars mamman om URSÄKT!

Det idiotiska medium de anlitat hade babblat och klämt ur sig att han kände av någon död med två av Sveriges vanligaste namn:

Kristina ... nummer 8 på listan av Sveriges vanligaste namn ...

Andersson ... nummer 2 på listan av Sveriges vanligaste efternamn ...

Att hitta någon med en kombination av dessa namn som dött någon gång borde inte vara raket-vetenskap.

Det fanns till och med en spiritualistkvinna i publiken som var riktigt vettig då hon påtalade att det var FULLSTÄNDIGT OETISKT att vidarebefordra meddelanden från ett medium som ingen bett om.

Och det kan man ju bara hålla med om (och ta sig för pannan när det gäller TV4)

-*-*-*-*-*-*-

Nästa program handlade om en frälsningsrörelse i Danmark. Där var det diverse anhöriga som såg sina nära och kära sugas in i sekten Evangelist ... (och när de sen återsåg dessa frälsta som vandrade omkring med tom blick och fåniga flin).

En minnesvärd scen var när predikanten sa ungefär ... överge er mamma, och pappa, och era syskon, er fru, och era barn, för tänk vad jesus gjorde för er när han dog på korset.

Jag blir helt matt!

1 kommentar:

  1. Hej Eva,

    Bra blogg! Dock har jag måste jag motsätta mig kontentan av din kommentar om "Det Okända". Din summering av händelseförloppet är grundat på vad "Uppdrag Granskning" sa hände - och som Caroline Giertz påpekade i Debatt dagen efter var det inte så. Reportern som ringde till mamman bad om ursäkt för att han stört och sa att det INTE stämde med kvinnans dotter. I det aktuella avsnittet av Det Okända redovisades att det var ett vanligt namn, och att man därför inte kunnat hitta några belägg för att det mediumet sagt stämde. Inte någon gång i programmet utpekades någon som "rätt" Kristina Andersson, och samtalet till den upprörda mamman redovisades inte alls, enligt hennes önskemål.

    SvaraRadera